Овие возила сеуште не се во продажба и според тоа не се предмет на Директивата 1999/94/EC.

Инфотејнмент

Инфотејнмент системите во новиот Golf, ги задоволуваат нависоките стандарди, со екранот на допир кој е вклучен како сериска опрема, опционално достапната контрола со гестови и многу повеќе. Дополнително, безжичното полнење на паметниот телефон и адаптивниот екран на командната табла, уште повеќе го зголемуваат комфорот во возењето.

Активен инфо дисплеј. Времето на брзинометрите помина.

По нарачка, можете да го замените традиционалниот брзинометар со екран во висока резолуција. Иновативниот Активен инфо дисплеј ќе ви прикаже многу повеќе од стандардните информации како брзината и состојбата на горивото.

Дознајте повеќе

Овие возила сеуште не се во продажба и според тоа не се предмет на Директивата 1999/94/EC.

Интерфејс за мобилен телефон "comfort". Со функција за безжично полнење.

Вашиот мобилен телефон може безжично да се полни со опционално достапниот интерфејс "comfort" со функција за безжично полнење. Благодарение на напредното безжично поврзување, квалитетот на повиците е на врвно ниво.

Дознајте повеќе

Инфотејнмент системи. Забава во движење.

Вие одлучувате што ќе гледате или слушате. На располагање имате два радио и два навигациски системи со многу опции за поврзување.

Дознајте повеќе

Контрола со гестови - доживејте ја од прва рака.

Контролирајте широк опсег на функции со вашата рака.

Дознајте повеќе

Поврзување

Car-Net го поврзува новиот Golf на интернет. Од сега многу работи се возможни: користете го вашиот паметен телефон со екран на допир, избегнете го сообраќајниот метеж и пронајдете ги најблиските бензински станици.

Car-Net App-Connect. Користете ги вашите апликации во вашиот Volkswagen.

Car-Net App-Connect вклучува три иновативни технологии кои можете да ги користите за да ги прикажете вашите апликации на вашиот инфотејнмент систем - MirrorLink™, Android Auto™ на Google, и Apple CarPlay™.

Car-Net. Секогаш со најнови информации

Откријте интересни дестинации, слободни паркинг места или најблиски бензински станици, како и моменталната состојба на сообраќајот или новостите од интернет.

Системи за помош

Интелегентните системи за помош на возачот го зголемуваат комфорот во возењето и помагаат да ги избегнете критичните ситуации.

Emergency Assist. Реагира кога возачот повеќе не е во состојба.

Опционалниот Emergency Assist детектира кога возачот повеќе не е во состојба да управува, и превзема делумна контрола над возилото.

Дознајте повеќе

Trailer Assist. Сега е позабавно да се паркира приколката.

Од сега е полесно да се паркира приколката. Вашиот Golf го превзема управувањето при паркирање со прикачена приколка. Опционалниот Trailer Assist ја работи работата за вас.

Traffic Jam Assist. Возете без стрес во сообраќајниот метеж.

Опционално достапниот Traffic Jam Assist помага при стресни старт-стоп ситуации во сообраќајниот метеж и спречува сообраќајни незгоди при мали брзини.

Одберете ја вашата држава

Не можете да ја пронајдете Вашата земја?

International

Назад кон изборот на земји.

Изберете го вашиот јазик.
Belgium

Назад кон изборот на земји.

Изберете го вашиот јазик.
Estonia

Назад кон изборот на земји.

Изберете го вашиот јазик.
Lithuania

Назад кон изборот на земји.

Изберете го вашиот јазик.
Luxembourg

Назад кон изборот на земји.

Изберете го вашиот јазик.
Latvia

Назад кон изборот на земји.

Изберете го вашиот јазик.
Switzerland